user_mobilelogo

 

 

button afspraak witte tekst

button cadeaubon witte tekst

mariagalland

 

 Massage

 Voetreflexologie

 Zwangere vrouwen en jonge mama's

Lichaamsverzorging2

 

Massage

In de wereld van wellness, staat massage centraal. De beleving tijdens en het effect na de massage maken het verschil. De intentie van de therapeut is van primordiaal belang. Na een kort gesprek en het bepalen van uw doel(en) van de behandeling, zet ik de juiste intentie voor uw behandeling.

Gelaats- rug-, nek- en schoudermassage
Duur: 40 min. Prijs: 40 euro
Rugmassage anti-stress
Duur: 30 min. Prijs: 30 euro
Voetmassage
Duur: 30 min. Prijs: 30 euro
Ontspannende voetreflexmassage
Duur: 60 min. Prijs: 55 euro
Therapeutische voetreflexmassage
Duur: 60 min. Prijs: 55 euro
Volledige lichaamsmassage
Duur: 60 min. Prijs: 60 euro
Duur: 80 min. Prijs: 75 euro
Stoelmassage Power Nap
Duur: 15 min. Prijs: 20 euro
Hotstone lichaamsmassage
Duur: 90 min. Prijs: 89 euro

 

Voetreflexologie

Voetreflexologie maakt deel uit van de alternatieve behandelwijzen tegen allerlei lichamelijke en geestelijke kwalen. Het is een manier om het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest te stimuleren door druk uit te oefenen op bepaalde punten op de voeten.

Maar hoe werkt dat nu eigenlijk?

Algemene werking voetreflexologie

Een reflexoloog gaat ervan uit dat bepaalde punten op de voeten en handen, de zogenaamde reflexpunten, andere delen van het lichaam weerspiegelen. Door op deze punten druk uit te oefenen kunnen kwalen ergens anders in het lichaam worden verminderd. Voetreflexologie wordt veel gebruikt tegen klachten als spanningshoofdpijn, rugklachten, migraine, problemen met de bloedsomloop, spijsverteringsproblemen, depressie en slapeloosheid. Als reflexologen gaan we ervan uit dat alle delen van het lichaam met elkaar in verbinding staan via energiebanen die uitkomen in de voeten en handen.

Theorie van de levensenergie

De theorie van de levensenergie is een eeuwenoude theorie die het uitgangspunt is van veel oude traditionele Chinese geneeswijzen. Volgens deze theorie stroomt er levensenergie door ons lichaam. Negatieve invloeden kunnen leiden tot blokkades in de doorstroom van deze energie, waardoor lichamelijke en geestelijke klachten kunnen ontstaan. De reflexpunten in de voeten en handen zijn de uiteinden van de energiebanen waar deze energie doorheen stroomt. Door deze punten te masseren kan de reflexoloog de energieblokkades opheffen en de klachten verminderen.

Voetreflexologie vandaag

De arts Fitzgerald zorgde ervoor dat het stimuleren van bepaalde punten op voeten en handen onder de naam ‘zonetherapie’ wereldwijde erkenning kreeg. Het was Eunice Ingham die vervolgens alle reflexpunten in kaart bracht en rond 1961 de naam zonetherapie omdoopte in reflexologie. Belangrijk is dat mensen reflexologen niet zien als genezers. Wat ze wel doen, is het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleren, hierbij worden lichaam en geest als één geheel gezien.

Contra-indicaties

Voetreflexologie is een veilige methode. Toch zijn er een paar spelregels en contra-indicaties.
Pas voetreflexologie niet toe bij:

 • spataderen rond je enkels
 • verrekkingen en verstuikingen
 • botbreuken
 • bot-, en gewrichtsblessures
 • huidinfecties/beschadigde huid
 • snijwonden
 • blauwe plekken

Voetreflexologie is bovendien geen goed idee als:

 • je in het eerste trimester van je zwangerschap zit, in deze periode nestelt de foetus zich in de baarmoeder en dat is een proces dat je op geen enkele manier wilt onderbreken/beïnvloeden.
 • je een orgaantransplantatie hebt ondergaan. Wacht minstens 6 maanden tot je lichaam het nieuwe orgaan heeft geaccepteerd en vraag toestemming aan de arts.
 • het raadplegen van een arts is sowieso zinvol als er spraken is van diabetes type 2, lymfklierkanker, hemofilie en afwisselend een hoge en lage bloeddruk.

 

Gerichte rituelen

zwangerschapsmassage

 

Speciale behandeling voor zwangere vrouwen en jonge mama's.

Wij verwennen aanstaande en pas bevallen vrouwen met:

 • een peeling van het volledige lichaam
 • een verstevigende massage met aromessence
 • een herstructurerende massage
 • een verstevigend masker van het lichaam
 • een verstevigende massage
Duur: 90 min. Prijs: 75 euro